A hónap desszertje - Gerbeaud 160 torta
GERBEAUD 160 TORTA
Gerbeaud blogunk szeptemberi főszereplője a torta, melyet a cukrászda alapításának 160. évfordulójára álmodtunk meg, ami azóta vendégeink egyik kedvencévé vált.
A 160 éves születésnapunkra megálmodott Gerbeaud 160 torta elképzelése az ikonikus Gerbeaud szelet összetevőitől - vaj, tojás, liszt, dió, baracklekvár, étcsokoládé – indult. Az elegáns tortában a klasszikus Gerbeaud szelet összetevői ’egy csavarral’ jelennek meg.
A torta alapját a puha kakaós-vajas piskóta adja, amire a három réteget körülölelő Cacao Barry Or Noir 1858 – 71,9%-os kakaótartalmú – étcsokoládéval készült mousse kerül. Elsőként Cacao Barry ostyatöredékkel és tejcsokoládéval készült sókristályos pekándió ropogósunk kerül a piskótára, amit a Gerbeaud szeletben található sárgabaracklekvárt megjelenítendő citrusosan frissítő vérbarackzselé követ. A krémes csokoládé mousse-ba utoljára a kandírozott zöld dió pürét helyezzük, mielőtt étcsokoládé bevonó és arany réteg kerül a tetejére.
A Gerbeaud 160 tortát 4 szeletes tortanként vagy szelet süteményként találod kávéházunk és webshopunk kínálatában.
Cacao Barry Csokoládélabor
Ebből a jeles alkalomból a Cacao Barry csokoládégyárral együttműködve egy kizárólag nekünk, Cacao Barry Or Noir 1858 - 71,9%-os kakaótartalmú étcsokoládé született.
A CSOKOLÁDÉ: CACAO BARRY OR NOIR 1858
A Cacao Barry csokoládélaborba
2017 áprilisban látogatottunk el, ahol a 160 éves Gerbeaud születésnapi termékeihez készült egyedi csokoládé készült.
A 71,9%-os kakaótartalmú étcsokoládé a dél-amerikai- és afrikai térségből származó Trinitario kakaóbabok felhasználásával készült. A Trinitario egy hibrid – a Forastero és a Criollo fajták – közötti kakaóbab. Ez a külsejében is különleges, vöröses árnyalatú kakaóbab ízében összetett, aromákban gazdag fajta. A kakaóbabok származási helyüket illetően három forrásból érkeztek.
Mexico (Trinitario)
A Mexico-ból származó Trinitario erős kakaójegyei mellett fűszeres és fás jegyeket mutat
Tanzánia (Trinitario)
A Malawi-tó régiójának meleg és párás éghajlatán termesztett tanzaniai kakaóbabban a savas és keserű ízek harmonikus elegyet alkotnak.
Cuba (Trinitario)
A Baracoa sziget délkeleti részéről eredő Trinitario kakaóbabot a növényi jegyeket – kifejezetten dohánylevélre emlékeztető aromát – mutató intenzív kakaósság teszi sok közül is megkülönböztethetővé.
Szeptember végén, a hónapban a webshopon 15.000 Ft felett vásárlók között 3 db díszdobozos Gerbeaud 160 tortát táblás csokoládéval sorsolunk ki!